Infinity Holiday | екскурзии, почивки, хотели, самолетни билети, круизи, екзотични дестинации

Гранд тур на Кавказ: Грузия, Армения и Азербайджан

kufr

От - до:22.09. (Не) - 03.10. (Че) 2019

други дати

Престой:12 дни, 10 нощувки

ID Хотел:816007

Транспорт:Самолет

Полет от:София

Хранене:Полупансион

Цена: 4 398 лв 4 098 лв


ГРАНД ТУР НА КАВКАЗ: АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ И АЗЕРБАЙДЖАН

Обиколна екскурзия с водач на български език

12 дни/ 10 нощувки / 9 закуски/ 2 обяда/ 10 вечери в тематични арменски, грузински и азербайджански ресторанти

Дати:  22.09.2019 г.

Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

 

Маршрут: София – Москва – Ереван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат - Ечмиадзин – Татев – Севан– Дилижан – Садахло – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – Мцхета – Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Баку – Гобустан – Янардаг – Баку – Москва – София

 

Място, за което не сте си помисляли, гледки, за които не сте мечтали. Да добавим и вкусната храна, изненадващо модерните градове и най-синьото небе... 12-те дни на това пътешествие ще ви пренесат в източна приказка, напълно различна от рутината тук.

 

ПРОГРАМА

 

1-ви ден  София – Москва - Ереван 
Среща на летище София в 10:30ч. Полет София – Москва – Ереван с АК Аерофлот в 12:30ч. Пристигане в Ереван в 00:30ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

2-ри ден  Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард (закуска, вечеря) 
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Музея на ръкописите (наричан Матенадаран), Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка. 

3-ти ден  Ереван - Хор Вирап – Арарат - Ечмиадзин (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант. Нощувка. 

4-ти ден  Ереван – Татев - Жермук (закуска, вечеря) 
Закуска. Отпътуване за Татев. Манастирът се намира на ръба на плато, до което се стига с лифта „Крилете на Татев“. Лифтът е включен в книгата за рекордите на Гинес, тъй като е най-дългата двойна лифтова линия без междинни стълбове в света. Посещениена манастирският комплекс. Отпътуване и нощувка в спа курорта Жермук. 

5-ти ден  Жермук - Севан + круиз по езерото Севан - Дилижан - Садахло – Тбилиси (закуска, вечеря) 
Ранна закуска. Отпътуване в 07.30ч към езерото Севан. Възможност за обяд или самостоятелно посещение на манастира в Севан. Круиз по езерото Севан - едно от най-големите високопланински езера в Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуване към Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

6-ти ден  Тбилиси (закуска, вечеря) 
Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря. Нощувка. 

7-ми ден  Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря) 
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка. 

8-ми ден  Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря) 
Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка. 

9-ти ден  Гори - Уплисцихе – Баку (закуска, вечеря) 
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка. 

10-ти ден  Баку – Гобустан - Баку (обяд, вечеря) 
Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Разглеждане на музея на килима отвън. Възможност за наблюдение на красивите гледки към нощно Баку от виенското колело по залез слънце. Вечеря. Нощувка. 

11-ти ден  Баку - Янардаг (закуска, вечеря) 
Закуска. Денят е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Продължаваме с разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Вечеря с шоу спектакъл. Тръгване към летището. 

12-ти ден  Баку – Москва – София 
Ранен трансфер до летище Баку за полет до София през Москва в 05:10. Пристигане на летище София в 11:30ч. 

 


 

Цените в таблицата по-долу са в лева на човек.

ДАТИ

Човек в двойна стая 

Човек в единична стая

01.09.–12.09.

stop

stop

22.09.–03.10.

4398 4098

4990 4690

 


 

ИНФОРМАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Ереван/ Баку-Москва-София;
 • 10 нощувки, от които :
 • 3 нощувки в Ереван 
 • 1 нощувка в Жермук 
 • 3 нощувки в Тбилиси 
 • 1 нощувка в Гудаури 
 • 2 нощувки в Баку 
 • 9 закуски/ 2 обяд/ 10 вечери (от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)
 • Водач/преводач на български език;
 • Местни екскурзоводи на руски;
 • Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Нораванк, Ечмиадзин, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг
 • Круиз по езерото Саван;
 • Круиз по Бакинския залив;
 • Дегустация на бренди в Ереван;
 • 3 фолклорни вечери;
 • Медицинска застраховка с ЗК „Модиал Асистанс“ покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

 • такса обработка на документи за виза – 40 лева;
 • виза за Азербайджан : 30 долара
 • обяди (освен посочения в програмата)
 • бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева ( заплащат се в България);
 • разходи от личен характер;
 • всичко, неупоменато в цената включва;
 • застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни

 

Резервация: 

 • Депозит в размер на 2000 лева на човек
 • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
 • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване


Информация: 

 • Ваксинации не са необходими.
 • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
 • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.


Срокове за анулации и неустойки: 

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 10.

Депозит: 2000 лв.

 


 

ХОТЕЛИ

Grand Hotel Baku 4*, Баку, Азербайджан (или подобен)

Gudauri Inn 4*, Гудаури, Грузия (или подобен)

Best Western City Centre 4*, Тбилиси, Грузия (или подобен)

Hyatt Place 4*, Джермук, Армения (или подобен)

Aviatrans 4*, Ереван, Армения (или подобен)

 


 

Допълнителна информация

Кои забележителности се посещават:

АРМЕНИЯ:

 • Ереван - площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“,Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк, паметника на „Майка Армения“, музея Ечмиадзин, Хор Вирап
 • Гарни - храма на Митра
 • Гехард – манастирът Гегард, пещерната река Гот
 • Татев – манастирът „Татев“ ,лифтът „кралете на Татев“
 • Севан – круиз по езерото, възможност за посещение на манастира
 • Дилижан - разходка по улица Шарамбеян

 

ГРУЗИЯ:

 • Тбилиси -  църквата Метехи, река Мтквари, крепостта Нарикала, серните бани, водопада до ботаническата градина, улица Шардени, стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната, езерото на костенурката
 • Ананури - замъка Ананури и водния резервоар Джинвали
 • Казбеги  - църквата Джерджети, наблюдаване на един от най-високите ледници в Кавказ Казбеги
 • Мцхета – манастира Джвари
 • Гори - музея на Сталин
 • Уплисцихе - „господарската крепост“- скален град

 

АЗЕРБАЙДЖАН:

 • Гобустан - исторически и архитектурен резерват, високо-технологичен музей „Гобустан“
 • Атежгах - храма на огнепоклонниците
 • Баку - музея на килима отвън, централната част на Баку, Баку булевард, Стария“ град, дворeца на Ширван Шах, Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай
 • Янардаг - горящ склон на хълм

Гранд тур на Кавказ: Грузия, Армения и Азербайджан

Дестинация: Грузия, Армения и Азербайджан, обиколен тур

От - до:22.09. (Не) - 03.10. (Че) 2019 (12 дни, 10 нощувки) | Други дати

Транспорт: Самолет / София

Хранене: Полупансион

Гранд тур на Кавказ: Грузия, Армения и Азербайджан
Клиент:
Име *:
Фамилия *:
E-mail *:
Телефон *:
Улица:
Град:
Пощенски код:
Забележка :
Ако сте регистриран, Влизане в профила
Ако искате да създадете профил, Регистирайте се

Полето е задължително *
Моля, попълнете задължителните полета (обозначени *)
Е-мейл адрес не е правилно!
За да изпратите поръчката си, вие се съгласявате с правилата и условията
Зареждане...