Infinity Holiday | екскурзии, почивки, хотели, самолетни билети, круизи, екзотични дестинации

Майски празници в Лисабон

kufr

От - до:30.04. (Че) - 07.05. (Че) 2020

други дати

Престой:8 дни, 7 нощувки

ID Хотел:900241

Транспорт:Самолет

Полет от:София

Хранене:Закуска

Цена: 1 426 лв 1 387 лв


МАЙСКИ ПРАЗНИИЦИ В ЛИСАБОН, ПОРТУГАЛИЯ

8 дни / 7 нощувки

Настаняване в хотел VIP Arts 4*

Удължени ранни записвания до 29.02.2020 г. или до изчерпване на наличностите.

 

ПРОГРАМА

 

ДЕН-1 / 30 април четвъртък

Отпътуване за Лисабон с полет FB 563 в 20.50. Кацане на летище Лисабон в 23.00. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел от VIP Arts 4* перфектно разположен в модерния бизнес квартал на Лисабон, в Парка на Нациите. Настаняване. Нощувка.

 

ДЕН-2 / 1 май петък

Закуска. Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Отпътуване за историческата част Белем с Имперския площад, впечатляващия манастир Жеронимуш и кулата Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите/отвън/. Продължаваме по булевард Либердаде, Площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Следва пешеходна разходка, по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и квартал Алфама, най-старият квартал на града.14.30.ч-свободно време.Нощувка.

 

ДЕН-3 / 2 май събота

Закуска. Свободен ден.Нощувка.

По желание: целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Евора. Цена на турист при минимум 18 туристи - 45 евро на турист, деца до 12 г - 25 евро на турист.

По желание: целодневна екскурзия до Евора, чиито стар град е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на историческия център, ограден от двойни крепости стени - Храмът на Диана, аквадукта, църквата Сао Жоао Евангелиста със запазена арабска водна цистерна, готическия катедрален събор, Университета, църквата Св.Франциск, Капелата на Костите, Двореца на Дом Мануел. Свободно време за обяд, не пропускайте да опитате квалитетните местни вина и вкусната богата кухня на района Алентежу. На връщане в Лисабон: фотопауза на Статуята на Христос с височина от 110 м, подобна на тази в Рио де Жанейро. По желание: изкачване с  асансьор до панорамната площадка на върха на статуята, от която се открива възхитителна гледка към Лисабон от другата страна на реката.Ще преминем и по Моста Вашку де Гама, на второ място по дължина в Европа – 17,2 км.

 

ДЕН-4 / 3 май неделя Закуска. Свободен ден.Нощувка.

Програма по желаниеПолудневна пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език в квартал Алфама /необходимо е ползване на градски транспорт/. Алфама е най-старият квартал на Лисабон със своя неповторима атмосфера и множество традиционни фадо ресторанти. По време на разходката ще се изкачите по стръмните улички до панорамните площадки Портас до Сол и Санта Лучия, ще минете покрай крепостните стени на замъка Сао Жорже, ще се спуснете до Катедралния събор Се – най-старата църква в града, ще видите родното място на Св.Антоний, покровител на семействата и на Лисабон/отвън/, ще се спуснете до Площад Себолес. Цена на екскурзията: 12 евро на турист при минимум 10 записани туристи.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на Парка на Нациите, Океанариума и музеите на Лисабон.

Паркът на Нациите или Експо е модерният квартал на Лисабон, построен специално за Световното изложение през 1998 г. Известен е със своята интересна архитектура, модерен парк с  водни каскади и най-дългия мост в Европа - Васко де Гама – 17 м. Гара Oriente  е с най- модерната визия в Лисабон. Тук е Океанариума на Лисабон с 8000 обитатели от 4 океана и шопинг центъра Васко де Гама със  170 магазина, 30 ресторанта и чудесни панорамни тераси към река Тежу.

 

ДЕН-5 / 4 май  понеделник

Закуска.Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание: Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра и в двореца Пена - нос Кабо де Рока – Ещорил -  Кашкаиш. Цена при минимум 18 туристи - 55 евро на турист, деца до 12 г - 22 евро на турист. Входът за Двореца Пена и слушалките не са включени в цената на екскурзията.

Цена на билет за Двореца Пена април – октомври - 18 евро /за туристи 18-64 г/.Цената включва: вход за Двореца и Парка, слушалки  и транспорт до входа на Двореца.

Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале.Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета.Разглеждане на Двореца де Пена, построен през 19 в.,чудесен образец на „романтичната” архитектура на Португалия. Разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Кратка спирка в Кашкаиш, малко рибарско селище, което се епревърнало в любим курорт на известни личност от цял свят, разходка по живописната крайбрежна алея. Кратка фотопауза пред Казиното и градините на Ещорил.18.30.-връщане в Лисабон.

 

ДЕН-6 / 5 май вторник

Закуска.Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание: Целодневна екскурзия Алкобаса - Назаре - Обидуш – с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи – 42 евро на турист, деца до 12 г. – 21 евро на турист.

Продължителност на екскурзията: 10.00. – 18.30.

Отпътуване за Алкобаса и разглеждане на грандиозния манастир, включен в Списъка на ЮНЕСКО. Манастирът е с една от най-старите готически църкви в цяла Португалия и е построен по заповед на първия крал на страната Алфонсо Енрике в чест на победата над арабите. Разглеждане на църквата, трапезарията, спалните помещения, „колонадата на мълчанието”, кухнята и др. Управляващият манастира орден на цистерианците модернизира земеделието в цялата област и днес районът се гордее със своите сладкиши и ликьори. Вход за манастира – 6 евро/заплаща се на място/

Продължаване към Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан. Свободно време за обяд в традиционните рибни ресторанти на Назаре. Разходка в очарователния Обидуш, «столицата на шоколада», с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, заобиколени от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад, на старинната църква Санта Мария. Не пропускайте да пробвате местния вишнев ликьор жинжиня, поднасян в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири.връщане в Лисабон.

 

ДЕН-7 / 6 май сряда

Закуска.Свободен ден.Нощувка.

Екскурзия по желание: Целодневна екскурзия Томар - Фатима – Баталя - с местен екскурзовод на български език. Цена при минимум 18 туристи – 49 евро на турист, деца до 12 г. – 25 евро на турист.

Продължителност на екскурзията: 9.30. – 18.30.

Отпътуване за Томар /140 км/ Градът възниква на бреговете на река Набан в периода на войната с арабите и принадлежи на Ордена на Тамплиерите. Разглеждане на величествения замък , в който според легендите е скрит Светия Граал.

Продължаване към религиозния център Фатима – третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца. Посещение на Базиликата. Връщане в Лисабон.

Продължаваме към Баталя. Разглеждане на историческия център и площада. Ще чуем историята на манастира Санта Мария де Виктория – паметник на ЮНЕСКО, издигнат в чест на победата над испанците през 14 век.Вход за вътрешния двор на манастира – 6 евро.

 

ДЕН-8 / 7 май четвъртък

Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00.ч Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободно време. 21.30.ч – трансфер до летище. Излитане на София в 00.00.ч. Кацане на летище София в 6.00. ч.на 8 май.

Екскурзия по желание: 10.00.ч -14.00.ч – полудневна екскурзия в Мафра. Цена при минимум 18 туристи – 29 евро на турист.

Мафра е красиво португалско градче на 30 км от Лисабон, в който се намира един от най-големите и екстравагантни кралски резиденции в Европа. Строителството на комплекса, включващ: резиденция, базилика и манастир започва през 18 век от крал Жуао Пети. Комплексът има 1 200 стаи, 150 стълбища и изумителна библиотека с дължина 90 м и 40 000 тома редки книги.В манастира могат да се разгледат килиите, лечебницата и аптеката.

Внушителната резиденция е символ на абсолютната монархия на Португалия  и е включена в класацията за едно от седемте чудеса на Португалия.Входът се заплаща на място. Цена - 6 евро, за деца под 12 г. – безплатно.Свободно време за разходка в уютните улички около Двореца, където могат да се опитат местните сладкиши, създадени по рецепти на монахините от многобройните манастири в региона.

 


 

ИНФОРМАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

 

Цената включва:

 • самолетен билет на а/к България Еър София – Лисабон – София летищни такси и включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг,
 • 7 нощувки със закуски в хотел VIP Arts 4*,
 • групов трансфер летище – хотел – летище,
 • панорамна екскурзия в Лисабон с местен екскурзовод на български език,
 • представител на туроператора по време на пътуването,
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

 

Цената не включва:

 • градска такса от 2 евро на турист на нощувка – заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела,
 • екскурзиите по желание са свързани с предварителни  резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за орг. пътуване.

 

Резервации:

 • Депозит 350 евро  при записване,
 • Доплащане – 14 дни преди отпътуване.

 

Необходими документи за записване:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.

 

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми

 

ВАЖНО:

Пътуването се осъществява при минимум 25 записани туристи, срок за уведомление 11 април 2020.

VIP Arts 4*

В модерния бизнес квартал на Новия Лисабон, в Парка на Нациите, на 3 минути от станция на метро Ориенте – истински архитектурен шедьовър, в непосредствена близост до шопинг център Вашку да Гама и Океанариума, на 500 м от река Тежу с гледка към реката и мост Вашку да Гама.

 

В хотела:

 • 24 часа рецепция,
 • ресторант,
 • бар,
 • безплатен безжичен интернет в целия хотел.

 

В стаите:

 • звукоизолация,
 • климатик,
 • сешоар,
 • сейф,
 • минибар,
 • сателитна телевизия.

Майски празници в Лисабон

Дестинация: Португалия, Лисабон

От - до:30.04. (Че) - 07.05. (Че) 2020 (8 дни, 7 нощувки) | Други дати

Транспорт: Самолет / София

Хранене: Закуска

Майски празници в Лисабон
Клиент:
Име *:
Фамилия *:
E-mail *:
Телефон *:
Улица:
Град:
Пощенски код:
Забележка :
Ако сте регистриран, Влизане в профила
Ако искате да създадете профил, Регистирайте се

Полето е задължително *
Моля, попълнете задължителните полета (обозначени *)
Е-мейл адрес не е правилно!
За да изпратите поръчката си, вие се съгласявате с правилата и условията
Зареждане...