Самолетни почивки в Италия

Италия

 

 Италия винаги ще си остане една от най-търсените дестинации за Почивки и екскурзии. Чудесни плажове, невероятни места за разглеждане и вкусна качествена храна! 

Пулия е регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море.с административен център град Бари. Там слънцето грее 300 дни в годината а температурата през най-горещите месеци е 25-30 градуса. Известен е с красивите си плажове, великолепна кухня, уникална природа и разумни цени. Пулия има приказни малки градчета из които си заслужава да се разходите, богата кухня, прелестни плажове и много исторически и културни забележителности.

Бая Домиция е един от известните италиански курорти. Намира се на брега на Тиренско море, на около 70 км. северно от Неапол. Предлага отлични условия за отдих на достъпни цени в регион с много природни и исторически забележителности – остров Капри, Помпей, Неапол, вулканът Везувий, крайбрежието на Амалфи и др. Хотелите в курорта са разположени в голям парк от борова гора, на дълга плажна ивица със ситен кадифен пясък. Курортът е удостоен със син флаг за 2015 г. за чист и спокоен плаж.

Римини е един от най-популярните курортни градове на италианската ривиера, познат още като "Ибиса на Адриатика" - златисти плажни ивици, слънце и възможност както за почивка, така и за разходка из културни забележителности. Намира се на Адриатическо море, само на 50 км от град Равена и съвсем близо до една от най-малката държави в света - Сан Марино. Историята му започва още преди повече от 2000 години. Възниква като римска колония с много стратегическо разположение - преплитал в себе си 3 важни римски пътя - Виа Фламиниа, Виа Аемилия и Виа Попилиа. През 268г пр.Хр. римляните се заселват на земите около река Ариминус, където преди са се пребивавали етруски, умбри, гърци и гали. Използван е като укрепление срещу галите. През следващите години е попадал под владението на готи, предателите на Византия и др. През 16 век Римини става вторият град под директния суверенитет на Папата, а през 1797 година Римини и целия регион Емилия - Романя преминава в ръцете на Наполеон. След 1944 година и започва най-големият разцвет в историята на Римини.

 

 

Сортиране по:
0 продукта, 1 страница
Няма резултат от търсенето, Моля коригирайте вашето търсене.
Зареждане...