Почивки и екскурзии в Дубай

ОАЕ / Дубай и Абу Даби

 

Дубай е един от най-луксозните градове в света. Тук се намират най-големият мол в света, най-високата сграда в света, най-луксозният хотел в света. Дубай се стреми да бъде „най“ във всичко и да впечатлява света с по-високи и по-скъпи сгради и определено успява..

Дубай днес е ярък и забавен град. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове, някога той е бил спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес джамиите и кулите на Стария Дубай се оглеждат в новите блестящи небостъргачи.

Абу Даби е най-голямото и най-богатото емирство - модерно и луксозно - то привлича множество туристи от всички краища на света. Интерес представлява изящната архитектура на съвременните сгради и небостъргачи. Абу Даби е седалище на петролните компании и посолствата на емирствата - тук е съсредоточен целия бизнес на Обединени арабски емирства. 

Вълшебната градина в Дубай е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв. км площ. Това приказно място разкрива пред очите на гостите си величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив.

Светът на Ферари е най-големият закрит увеселителен парк в света. Подходящ, както за възрастни така и за деца, паркът предоставя незабравими емоции на своите посетители. Посетителите ще могат да се повозят на най-бързото влакче Formula Rossa, което достига до скорост от 150 км/ч. Други атракции са Speed of Magic, 4D филм и виртуална разходка из Маранело.

Burj Khalifa – най-високата сътворена от човек конструкция изобщо със своите 829,8 метра изглежда почти нереално висока и величествена. Строежът започва през януари 2004. След забавяне, за да бъдат доизпипани детайли по интериора и екстериора, Burj Khalifa е отворена на 4 януари 2010. Името на сградата първоначално е било Burj Dubai, но в чест на президента на ОАЕ и шейх на Абу Даби е кръстена Бурж Халифа.

Дубайският аквариум и подводна зоологическа градина (Dubai Aquarium & Underwater Zoo) е част от световноизвестният The Mall в Дубай. Там се срещат хиляди видове риба и други представители на подводната дива природа, на които посетителите може да се насладят. Представителите на подводния свят са разделени в три различни зони – такива, които живият в океана, в тропическите води и по скалистите брегове.

 

Сортиране по:
6 продукта, 1 страница
Почивка по програма Дубай за всеки FM
Почивка по програма Дубай за всеки ОАЕ - Дубай Самолет / Закуска
от 1 188 лв 29.02 - 07.03.2020, 8 дни
Почивка в Дубай в хотел Ibis Al Rigga, Premium FM
***
Почивка в Дубай в хотел Ibis Al Rigga, Premium ОАЕ - Дубай Самолет / Закуска
от 1 260 лв 29.02 - 07.03.2020, 8 дни
Почивка в Дубай и Абу Даби - настаняване в хотели 3* FM
Почивка в Дубай и Абу Даби - настаняване в хотели 3* ОАЕ - Дубай и Абу Даби Самолет / Закуска
от 1 388 лв 29.02 - 07.03.2020, 8 дни
Почивка в Дубай Flora Grand Hotel FM
****
Почивка в Дубай Flora Grand Hotel ОАЕ - Дубай Самолет / Закуска
от 1 396 лв 29.02 - 07.03.2020, 8 дни
Почивка в Дубай и Абу Даби - настаняване в хотели 4* FM
Почивка в Дубай и Абу Даби - настаняване в хотели 4* ОАЕ - Дубай и Абу Даби Самолет / Закуска
от 1 545 лв 29.02 - 07.03.2020, 8 дни
Екскурзия Арабска приказка - ОАЕ и Оман
Екскурзия Арабска приказка - ОАЕ и Оман ОАЕ и Оман - обиколен тур Самолет / Закуска
от 1 653 лв 22.03 - 29.03.2020, 8 дни
6 продукта, 1 страница
Зареждане...