Почивки в Тунис

Тунис

Мерки срещу COVID-19 Тунис

При отпътуване към дестинацията се изисква отрицателен PCR тест, направен между 120 и 72 часа преди пътуването. Алтернативно, но не препоръчително, бърз тест може да се направи след кацане на летище Енфида, като текущо обявената цена за услугата е 65 евро на тест. При отрицателен резултат пътуването продъжава според обявената програма. При положителен тест - туристите се поставят под карантина в определени, в курорта им, хотели до напускане на Тунис.

 • При завръщане в България не се прилага поставяне под карантина или тестване с PCR тест ( Заповед №РД-01-405/15.07.2020 г. на Министерство на Здравеопазването на РБ)

В случаите на двоен престой, т.е почивка с по-голям престой от 7 дни се изисква тестване в Тунис, между 5-ти и 7-ми ден на престоя, отново с цена към текущия момент от 65 евро на тест. При отрицателен тест се разрешава удължаване на престоя. При положителен тест на клиентите се отказва престой и биват връщани в България.

Основни мерки:

 • Носенето на маски е задължително от туристи и обслужващ персонал по всяко едно време. Навсякъде ще има диспенсъри с дезинфектант.
 • Задължително е да се спазва социална дистанция (повече от 1 метър) между туристи и обслужващ персонал по всяко едно време.
 • Екскурзоводите трябва да имат на разположение мобилен аудиофон по време на екскурзиите, за да могат туристите да спазват дистанция от минимум 1 метър.
 • Постоянно проветряване на транспортните средства – преди и след всяко извозване.
 • Ограничава се бройката на местата в съоръженията за трансфери до 50 %. По време на трансферите, пасажерите трябва да спазват дистанция. За целта ще бъдат настанени през една седалка, диагонално. Тази мярка прави изключения за семейства, като трябва да се подпише декларация от главата на семейството.

В хотелите:

 • Повишени мерки за дезинфекция на всички хотелски части.
 • Настаняването в хотелите не трябва да надвишава 50 % от капацитета на легловата база.
 • Мероприятия, празненства и активности на закрито не са позволени.
 • Трябва да има преразпределение на персонала, които задължително носи ръкавици и маски/визьори.

В ресторантите:

 • Масите ще бъдат пренаредени с цел, спазване на социалната дистанция.
 • Раздават се дезинфектанти на клиентите.
 • Дезинфекция на столовете и масите преди и след консумация

 


 

ТУНИС  - още една страна от перлите на северна Африка! 

Тунис е страната с най-красивите плажове по африканското средиземноморско крайбрежие! Ако изберете тази дестинация за вашата следваща почивка със сигурност ще има какво да видите!

КАРТАГЕН е град в държавата Тунис с богато и многовековно минало. В древността Картаген е бил град-държава, чиито останки днес се намират под закрилата на ЮНЕСКО. На територията на днешния град през античността се е простирала великата картагенска цивилизация. Благоприятното му разположение на брега на морето му помага бързо да се разрасне и наложи като водеща икономическа сила в околността. Така градът се превръща в основен съперник на Сиракуза и Римската империя. Това довежда до конкурентни сблъсъци и градът е разрушен, а жителите му - подчинени в робство. По-късно Картаген е възстановен, но по римски градоустройствен модел. Днес Картаген е един впечатляващ архитектурен град-паметник, пропит със спомените от величието на две могъщи цивилизации, както и съвременния дух на тунизийското очарование, гостоприемство и топлина. Той е предпочитана туристическа дестинация заради множеството запазени и съхранени в отлично състояние римски останки.

КАЙРУАН е най-старият град в Тунис. Нарежда се сред четирите най-свещени града за мюсюлманите в целия свят. Първоначално строен като военен лагер и мястото за почивка на керваните, много бързо се превръща във важен ислямски център. Свидетелства за това е величествената джамия Сиди Угба, кръстена така в чест на основателя на града. Казват, че 7 поклонения в джамията се равняват на едно поклонение в Мека. Мраморният площад на Сиди Угба е заобиколен от 414 колони, повечето от които са донесени от руините на Картаген. Легендата твърди, че преброяването на колоните е водило до ослепяване. Тук може да сe види и най-старото минаре в цяла Северна Африка. В двора на джамията през отделен вход е позволено да се влиза на представители на всички религии. 

По време на посещението на Кайруан ще имате възможност да се потопите в пъстрия свят на уличната търговия, да минете по места, където е сниман известния филм "Похитителите на изчезналия Кивот", да се запознаете с производството на известни Кайруански килими  и след като се уморите, да опитате от ароматния чай или кафе в някоя от автентичните чайни.

 


 

Едно от най-незабравимите преживявания е пътуване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони. Състезават се един с друг. Опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще видим естествено образувание насред пустинята, наподобяващо камила, както и декорите от филма „Междузвездни Войни”. Ще посетим изключително красив Планински оазис, където отново се продават сувенири и разхладителни напитки. И това не е всичко....

Сортиране по:
11 продукта, 1 страница
Почивка в Тунис в хотел Riadh Palms FM
****
Почивка в Тунис в хотел Riadh Palms Тунис - Сус Самолет / All inclusive
от 799 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Liberty Resort FM
****
Почивка в Тунис в хотел Liberty Resort Тунис - между Сус и Монастир Самолет / All inclusive
от 910 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Vincci Marillia FM
****
Почивка в Тунис в хотел Vincci Marillia Тунис - Ясмин Хамамет Самолет / All inclusive
от 1 028 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Vincci Nozha Beach FM
****
Почивка в Тунис в хотел Vincci Nozha Beach Тунис - Ясмин Хамамет Самолет / All inclusive
от 1 028 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Lella Baya Thalasso FM
****
Почивка в Тунис в хотел Lella Baya Thalasso Тунис - Ясмин Хамамет Самолет / All inclusive
от 1 059 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Delphino Beach, Premium FM
****
Почивка в Тунис в хотел Delphino Beach, Premium Тунис - между Хамамет и Набел Самолет / All inclusive
от 1 127 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Sentido Phenicia FM
****
Почивка в Тунис в хотел Sentido Phenicia Тунис - Ясмин Хамамет Самолет / All inclusive
от 1 162 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Iberostar Averoes FM
****
Почивка в Тунис в хотел Iberostar Averoes Тунис - Ясмин Хамамет Самолет / All inclusive
от 1 224 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Concorde Green Park FM
*****
Почивка в Тунис в хотел Concorde Green Park Тунис - Тунис Самолет / All inclusive
от 1 386 лв 21.09 - 28.09.2020, 8 дни
Тунис от А до Я с остров Джерба FM
Тунис от А до Я с остров Джерба Тунис - обиколен тур Самолет / Пълен пансион
от 1 090 лв 24.09 - 01.10.2020, 8 дни
Почивка в Тунис в хотел Concorde Marco Polo FM
****
Почивка в Тунис в хотел Concorde Marco Polo Тунис - Ясмин Хамамет Самолет / All inclusive
от 1 141 лв 16.04 - 23.04.2021, 8 дни
11 продукта, 1 страница
Зареждане...