Infinity Holiday | екскурзии, почивки, хотели, самолетни билети, круизи, екзотични дестинации

За ценителите на приказните замъци

kufr

От - до:02.09. (По) - 08.09. (Не) 2019

други дати

Престой:7 дни, 5 нощувки

ID Хотел:673517

Транспорт:Автобус

Полет от:София

Хранене:Закуска

Цена: 539 лв 519 лв


Автобусна екскурзия  – Чешките замъци и още….

 

ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ПРИКАЗНИТЕ ЗАМЪЦИ

 

Всички обичаме приказките свързани с величествени дворци и замъци обитавани от гордите си собственици. Опитваме се да си представим живота на тези благородници, по наше мнение заобиколен от лукс и разточителство, в красиви романтични замъци, прекрасни градини с езера, ухаещи цветя и редки видове дървета.  Замъците с техните обширни бални зали, големи библиотеки, салони за пушене, трофеи на убити животни.

Чехия е страната, в която можете да изживеете тази приказка.

Замъците са навсякъде – около 2500.

Можете да усетите духа на отминалите епохи с предлаганата от нас екскурзия за най-пленителните замъци на Чехия.

 

Информация за екскурзията и престоя

 

Маршрут: София – Белград – Будапеща – Леднице – Бърно – Кромержиш - Бланско – Телч - Ческе Будейовице -  Хлубока – Чески Крумлов – Прага - София

 

7 дни / 5 нощувки / 1 нощен преход

 

02.09. - 08.09.2019 г. - тръгване в ден понеделник

Ранни записвания до 15.08.2019

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1     София – Будапеща

Отпътуване от София в 6:00 от Централна Автогара. Транзитно преминаване през Белград. Пристигане вечер в Будапеща - Унгария.

Нощувка

 

Ден 2    Будапеща - Леднице –- Бърно

Закуска.

Отпътуване за град Леднице, Чехия - малко китно градче в Южна Моравия известно с прекрасния си средновековен замък включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Разглеждане на неоготическия замък Леднице. Основната обиколка включва представителните зали на замъка (допълнително заплащане на място)

Свободно време за почивка във великолепните градини на замъка.

Идеи за свободното време: разходка с лодка до Минарето или разглеждане на зимната градина с множество тропически растения.

Отпътуване за Бърно и обзорна обиколка. Свободно време за разходка из центъра на града.

По желание с предварителна заявка: посещение на пивоварна Starobrno  с дегустация на бира. (допълнително заплащане на място)

Нощувка в хотел 3* в гр. Бърно.

 

Ден 3    Бърно – Кромержиш - Пещерата Пунква - Бърно

Закуска

Отпътуване за Кромержиш.

Разглеждане на Архиепископския замък и вълшебните му градини, включени в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. (допълнително заплащане на място). Свободно време за обяд.

Отпътуване за Природен парк Моравски карст намиращ се на север от гр. Бърно.  Разглеждане на пещерата Пунква с лодка и бездната Мацоха. (допълнително заплащане на място).

Нощувка в хотел 3* в гр. Бърно.

 

Ден 4    Бърно – Телч - Хлубока - Ческе Будейовице

Закуска

Отпътуване за старинното градче Телч включено в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разходка из центъра, известен с големия си градски площад, добре запазените ренесансови къщи и замък.

Отпътуване за замък Хлубока. Разглеждане на един от най-красивите и посещавани чешки замъци, с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Основната обиколка на замъка включва представителните дворцови зали (допълнително заплащане на място).

Свободно време за разходка из прекрасната градина на замъка в английски стил с великолепни цветя и дървета.

Нощувка в Ческе Будейовице в хотел 3*.

 

Ден 5   Ческе Будейовице – Чески Крумлов - Прага

Закуска.

Отпътуване за Чески Крумлов – град-паметнит под егидата на ЮНЕСКО. Класическата обиколка  включва втория по големина замък в Чехия (отвън) известен с красивите си барокови градини и летен театър от същата епоха с въртяща се сцена.

Обиколката продължава в историческия център на града, където ще видите: над 300 старинни къщи, Кметството в ренесансов стил, площад Сворност известен с колоната Язвата на Мариан (построена да предпази града от чумата), Йезуитския колеж, църквата Свети Вит, Музея на изтезанията, квартал Латран и др.

Отпътуване за Прага

Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.

Настаняване в хотел 3*.

 

По желание с предварителна заявка: Вечеря в минипивоварна Prague Beer Museum с дегустация на 5 вида бира - 45 лв за възрастен

Нощувка

 

Ден 6     Прага

Закуска. Свободен ден за разглеждане на забележителностите на Прага.

 

По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.

 

Вечер отпътуване по маршрута Бърно, Братислава, Будапеща, София.

Нощен преход.

 

Ден 7 

Пристигане в София след обяд

 


 

ИНФОРМАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

 

Цената включва:            

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 5 нощувки и 5 закуски в хотели 3* по програмата:

1 нощувка в Будапеща

2 нощувки в Бърно

1 нощувка в Ческе Будейовице

1 нощувки в Прага

 • Обзорна обиколка на Бърно
 • Пешеходна разходка на Телч и Чески Крумлов
 • Класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
 • Екскурзовод от България по време на пътуването

 

Цената не включва:                 

 • Входен билет за основна обиколка на замъка Леднице - около 200 крони
 • Входна такса за пещерата Пунква включваща влакче, вход и разходка с лодка - около 250 крони
 • Посещение на пивоварна Starobrno с дегустация на бира – 150 крони
 • Входен билет за замъка Хлубока – основна обиколка - около 190 крони
 • Входен билет за замъка в Чески Крумлов - около 200 крони
 • Входна такса за замък Телч - около 140 крони
 • Вечеря в Прага в минипивоварна Prague Beer Museum с дегустация на 5 вида бира - 45 лв за възрастен
 • Разходка с корабче по река Вълтава - 25 лв. за възрастен / 20 лв. за дете
 • Слушалки – 2 евро на човек за туристическа обиколка на Прага (заплащат се на място на екскурзовода)
 • Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
 • Разходи за градски транспорт
 • Допълнително заплащане за ползване на двойна седалка в автобуса 200 лв.
 • За лица над 69 г. допълнително заплащане на здравна застраховка
 • Пакет от 4 вечери по време на пътуването (Будапеща, Бърно – 2 вечери и Ческе Будейовице) – 95 лв. на човек

 

Резервации:

 • Депозит: 30% при записване
 • Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 • Екскурзията се провежда при минимум 40 туриста. В случай на отмяна на пътуването, туристите се уведомяват до 10 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: 

 • До 15 дни преди датата на пътуване - 100 лв.
 • При по-малко от 15 дни - 100% неустойка

 

Забележки:

 • Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии - 15 човека.
 • Желателно е допълнителните екскурзии да се заявят в София.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

 


 

ИНФО за екскурзиите по програмата

 

Класическа обиколка на Прага

Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. Трите двора, през които минава обиколката, са заобиколени от сгради в стил класицизъм, построени през втората половина на XVIII век от Николо Пакаси, придворен архитект на императрица Мария Терезия. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Пред Пражката крепост е площада Храдчани, заобиколен с градски дворци, сред които правят впечатление Шварценберския и Щернберския, които са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към Прага, която ясно подсказва защо се нарича „Градът на стоте кули”.

Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“, пресича река Вълтава по Карловия мост, построен от крал Карел IV., чешки крал и император на Свещената римска империя. Мостът е истинска уникална галерия на открито, тъй като е украсен с 32 монументални статуи от времето на барока. Той е рядко съчетание на отминалите столетия – въплътени в статуите и днешното време, представено от художниците, музикантите и дизайнерите, които предлагат на него творбите си. Обиколката приключва на Староместския площад, който е историческия център, мястото, където се издига Коледната елха, разпъват се коледните и великденските базари, провеждат се исторически въстановки. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ , чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Над площада се издигат две 80 метрови кули на готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век. Нощно време, красиво осветеният площад се превръща в център на градския живот – с примамливо осветени бирарии, улични артисти и туристи.

 


 

Замък Леднице

Замъкът Леднице е един от най-красивите и посещавани замъци в Чехия. Намира се в градчето Леднице и е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

От началото на XIV в. голяма част от град Леднице принадлежи на богатия и известен в цяла Европа род Лихтенщайн, където аристократите си построяват прекрасна лятна резиденция.

Първоначално замъкът е ренесансов, по-късно е преустроен в стил барок с обширни градини и сгради за школа по езда (XVII-XVIII в). От бароковата архитектура се е запазило само крилото, където са били конюшните.

Днешният си външен вид замъка дължи на княз Алоиз II от Лихтенщайн, който решава, че Виена не е подходящо място за устройване на летни тържества и нарежда замъка да се преустрои в стил английска неоготика.

В основната обиколка на замъка ще видите прекрасните салони: тюркоазения, червения и синия, в които са устройвани великолепни приеми, спалнята на княгиня Франтишка, банята, трапезарията, малката китайска стая, библиотеката, рицарската зала и др.

Изящна вита стълба води към горните етажи. На първия етаж се намират Княжеските апартаменти, където княжеският род живее до 1945 г., а на втория – стаите на 11-те деца на княз Алоиз II и Музея на куклите (не влизат в основната обиколка).

В ареала на замъка се намира един от най-големите и красиви паркове в Европа със  закрита ботаническа градина с палми и екзотични растения, венециански фонтан, римски акведукт, китайски павилион, Минаре (нещо изключително рядко в Централна Европа) и руините на Яновата крепост.

Ако желаете можете да се разходите с файтон в прекрасния парк, или да си направите романтична разходка с лодка (с допълнително заплащане).

 


 

Природен парк Моравски карст

Природен парк Моравски карст се намира близо до град Бланско, на север от Бърно. Този обширен район е известен с многобройните си карстови пещери. Достъпът на туристи е разрешен само до 4 от тях.

Най-голям интерес предизвиква пещерата Пунква, с пленяващи сталактити, сталагмити и подземна река, и пропастта Мацоха. Плаването с лодка по подземната река и достигането до дъното на пропастта е много вълнуващо преживяване за всички туристи.

Легендата за пещерата разказва: в едно семейство се случило голямо нещастие – майката починала и оставила малко момченце. Не се минало много време и бащата се оженил повторно. Родило им се момченце, което много често боледувало. Жената отишла при една билкарка, която я посъветвала да намери в гората специална билка за да излекува детето си. Обнадеждена тя тръгнала веднага, но в гората и се явил дух, който и казал: „Излишно търсиш билката, тя няма да помогне. Колкото по-здрав и силен расте доведеният ти син, толкова по-болнаво ще е собственото ти дете.“ И изчезнал. Мащехата начаса решила да се отърве от доведения си син. Помолила го да и помогне да открият билката. Когато се приближили до пропастта, тя го бутнала в нея. Изплашена от собственото си деяние, но и обнадеждена бързо се прибрала у дома. Но било късно – собственото и дете било мъртво. С размътен разсъдък и празен поглед тя взела на ръце мъртвото телце и се хвърлила в пропастта.

Момчето, от което мащехата така искала да се избави, се спасило - оплело се в клоните на едно дърво в пропастта и там го намерили баща му и другите хора от селото.

На ръба на бездната са построени тераси с парапет, откъдето може да се погледне в нея. 

До пещерата се стига с влакче.

 


 

Телч

Старата част на град Телч – замъка и големия градски площад с добре запазените ренесансови къщи, е включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Първоначално тук е построен романски параклис посветен на Дева Мария (XI в.)

За пръв път се споменава за града през XIV в., когато е под господството на Олдржих Витковиц. Той и неговите наследници построяват замъка и църквата, укрепват града и изграждат готически къщи около пазара.

През XVI век Телч преминава във владение на фамилията Градец – замъка бива преустроен в ренесансов стил а фасадите на къщите на главния площад добиват стил ренесанс и барок. Градчето се разраства и процъфтява.

През XVII век владението поемат фамилията Слава а по-късно и йезуитския орден. Под тяхно управление са построени музикално училище, астрономическа обсерватория, няколко училища, йезуитски колеж и една от най-красивите църкви в града.

В началото на XVIII век собствеността преминава в ръцете на известната фамилия Лихтенщайн.

 


 

Чески Крумлов

Средновековният град Чешки Крумлов е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е между живописните извивки на река Вълтава, откъдето идва името му: в свободен превод, немското „Krumme Aue” означава „крива лъка”.

Тесни и лъкатушещи улички, долепени една до друга пъстри къщички и площад, украсен с чумна колона – това е Чешки Крумлов. Всяко ъгълче и тухла са свързани с предания и легенди.

В миналото градът е бил собственост на различни аристократични фамилии. Неписано правило е, че собственикът му е бил най-богатият и влиятелен аристократ в кралството. Два са аристократичните родове, които допринасят за развитието му. Първият е Рожмберк, който управлява града от 1302 до 1602 – точно 300 години.  Това е една от най-могъщите фамилии в империята и управлението й носи на града облаги и привилегии. Процъфтяват търговията и културата, а празниците се отбелязват пищно и богато. Жителите му строят големи къщи, украсени с фрески и сграфита.

Вторият голям род е Шварценберк, който става собственик на града през 1719 г. Фамилията прави редица уникални за времето си реформи, с които осигурява просперитета на целия регион.

Обиколката ни започва в подножието на замъка, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, е запазената марка на града. След Пражката крепост, той е вторият по големина дворцов комплекс в Чехия. Най-старата му част е издигната заедно с основаването на града. Постепенно е дострояван и разширяван и още на пръв поглед личат различните стилове, подписани под днешния му вид.

Минавайки по малките улички, които днес са осеяни с магазинчета и ресторанти, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит”. Трикорабната хубавица дължи величествения си вид на рода Рожмберк. Интериорът й впечатлява с витражните прозорци и стреловидни арки, носещи сводовете.

Правоъгълният площад с инспириращото име „Площад на сговора” е запазен във вида, който е имал от средновековието: квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, които са свързани помежду си с пъстри аркади.

Безспорно най-опреден с легенди е кварталът „Латран”. Легендата разказва, че името му идва от шайката разбойници (лапкове, лотри), които живеели в околните гори и ограбвали преминаващите кервани. Рицарят Витек ги проследил до пещерата им, победил ги и ги избил. В подножието на хълма основал град, а на хълма, в който била пещерата им, издигнал крепост, която да пази пътеките и бродовете и завинаги да напомня, че в тези гори и земи няма място за злодеи.

След обиколката и като инспирация...

... за подарък. Ако търсите специален подарък и спомен от Чехия, това може да бъде украшение от скъпоценния камък Вълтавин (Молдавит), който се добива само тук, няма го никъде другаде по света. Залежите са създадени преди около 14 милиона години, когато голям метеорит удря Земята, издълбава кратер с диаметър 24 км и стопява земната маса. Последвалото охлаждане води до образуването на специфичните форми и цветове на камъка. Вълтавинът е свързан с много легенди, сочен е като подходящ стимулатор за концентрация и медитация и мощен инструмент за духовно развитие. Казват, чe чрез него Светия Граал насочва към просветление. А ако наистина е така?

... за обяд. Ако сте почитатели на качествената кухня, препоръката ни е да опитате ястие с шаран, което е местният специалитет. Не се опитвайте да изкопчите от готвача тайната на приготвянето му – тя е тайна на града и никой няма да ви я каже.

... за свободното време. Казват, че местният Музей на мъченията е уникален. Ще ви върне в мрачната епоха на Средновековието, когато ужасяващи техники са били използвани за наказание на виновни и невинни. Нервите ви ще бъдат подложени  на изпитание не само от гледките, но и от звуковите ефекти – като писъка на изгаряните на клада вещици...

 


 

Замък Хлубока

Замъкът Хлубока е един от най-харесваните и посещавани замъци в Чехия. Основите му са положени още през далечния XIII век в готически стил от благородника Чех от Будейовице. През следващите 400 години замъкът е преустрояван няколко пъти и променя облика си от готически в ренесансов и бароков стил.

Една от благородническите фамилии притежавала замъка е Пернштейн. През 1490 г. същата фамилия в близост до замъка създава изкуственото езеро Бездрев, което в момента е второто по големина езеро в Чехия.

През 1661 г. Ян Адолф I купува замъка и той става собственост на известният род Шварценберг. Именно те променят замъка в бароков в началото на XVIII век. През 1840-1871 княз Ян Адолф II отново реконструира замъка и той добива окончателния си вид в стил неоготика. Голяма заслуга за днешния си вид замъкът дължи на княгиня Елеонора, съпруга на Ян Адолф II, която черпи идеята за външния вид от замъка Уиндзор. Планът на реконструкцията е на  известният виенски архитект Франц Беер.

В основната обиколка на замъка може да видите библиотеката, салонът за четене на книги, сутрешната гостна, малката и голяма трапезария, салонът за пушене, съблекалнята и спалнята на княгиня Елеонора, оръжейната зала и др. Ще се насладите на невероятна колекция от мебели от XVIII-XIX в., уникални полилеи, картини, статуи, ценни гоблени от XVII в., ръчно изрисувани китайски вази от XVIII в., колекция от керамика, порцелан и стъкло, прозорци с красиви орнаменти, портрети на най-уважаваните членове на фамилията Шварценберг и др.

Около замъка можете да се насладите или да си починете в красивия английски парк изпъстрен с множество цветя и редки видове дървета.

 


 

ЕКСКУРЗИИ ПО ЖЕЛАНИЕ

 

Едночасова разходка с корабче по река Вълтава

25 лв. / 20 лв. за дете 2 - 11.99 г.

По време на круиза ще видите историческите забележителности на Прага от друг поглед и ще се насладите на прекрасните гледки от палубата на корабчето.

Цената включва: разходка с корабче и екскурзоводско обслужване на български език.

 


 

Посещение на минипивоварни

45 лв за възрастен

 

Вечеря в минипивоварна Prague Beer Museum с дегустация на 5 вида бира.

 


 

Препоръчително е за всички екскурзии предварително записване и заплащане. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 15 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. 

Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят и на място, но не са гарантирани свободните места и цената. 

 


 

Важно! Туристическа агенция Инфинити Холидей предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Инфинити Холидей предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

 

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

За ценителите на приказните замъци

Дестинация: Чехия, обиколна екскурзия

От - до:02.09. (По) - 08.09. (Не) 2019 (7 дни, 5 нощувки) | Други дати

Транспорт: Автобус / София

Хранене: Закуска

За ценителите на приказните замъци
Клиент:
Име *:
Фамилия *:
E-mail *:
Телефон *:
Улица:
Град:
Пощенски код:
Забележка :
Ако сте регистриран, Влизане в профила
Ако искате да създадете профил, Регистирайте се

Полето е задължително *
Моля, попълнете задължителните полета (обозначени *)
Е-мейл адрес не е правилно!
За да изпратите поръчката си, вие се съгласявате с правилата и условията
Зареждане...