Infinity Holiday | екскурзии, почивки, хотели, самолетни билети, круизи, екзотични дестинации

Златна Прага и средновековен празник в Кутна Хора

kufr

От - до:18.06. (Че) - 21.06. (Не) 2020

други дати

Престой:4 дни, 3 нощувки

ID Хотел:659815

Транспорт:Самолет

Полет от:София

Хранене:Закуска

Цена: 839 лв 819 лв

TripAdvisor  

СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ НА ВРЕМЕНАТА НА ХРАБРИТЕ РИЦАРИ

С ВКЛЮЧЕНА ЕКСКУРЗИЯ ЗА КРАЛСКИЯ СПЕКТАКЪЛ „STŘÍBŘENÍ“ В КУТНА ХОРА

Прага е сърцето на Европа, един от най-красивите градове на света.  Невероятна комбинация  от уникални архитектурни стилове от различни периоди -  готика, барок, рококо, кубизъм. Нестихващо вдъхновение за хиляди творци както в миналото, така и в настоящето. Златна Прага, градът със стоте кули, загадъчна и неповторима.

Ще Ви заведем и до средновековния град Кутна Хора - един от красивите градове в Чехия. Ще имате възможност да присъствате на грандиозно готическо представление, връщащо Ви 620 години назад във времето. Актьори, облечени в автентични одежди, перфектен сценарий, базиращ се на реални исторически събития, и разбира се атмосферата на празника  създава настроение на многобройните си  посетители.

 

Информация за полета и престоя

18.06. - 21.06.2020

4 дни / 3 нощувки

Ранни записвания до 31.03.2020

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1 / 18.06. - четвъртък

Отпътуване от София от Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 10.20. Пристигане в Прага в 11:15. Посрещане от представител на фирмата, трансфер до хотела, свободно време за обяд.

Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.

Свободно време.

По желание с предварителна заявка: вечеря в типична чешка кръчма (заплащане според консумацията на място) и дегустация на бира. Нощувка

 

Ден 2 / 19.06. - петък

Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или допълнителна екскурзия.

По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Карлови Вари и посещение на  един от най-големите заводи за порцелан в Средна Европа Thun с лицензиран екскурзовод на български език. 

Нощувка.

 

Ден 3 / 20.06. – събота

Закуска. Целодневна екскурзия до Кутна Хора с посещение на грандиозното средновековно представление „Stříbření“ с лицензиран екскурзовод на български език.

Нощувка.

 

Ден 4 / 21.06. – неделя

Закуска. Свободно време за самостоятелно посещение на забележителностите на Прага.

По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.

По желание с предварителна заявка: Тайните кътчета на Храдчани и по желание дегустация на манастирска бира в минипивоварната на Страховския манастир.

Трансфер до летището . Излитане от Прага в 16:10, пристигане в София на Терминал 2 в 19:00.

 


 

ИНФОРМАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА

 

Цената включва:            

 • Самолетен билет София - Прага - София с - редовен полет с Bulgaria Air
 • летищни такси
 • Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен багаж;
 • 3 нощувки и 3 закуски в Хотел Tosca 3* или подобен
 • Класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • Целодневна екскурзия до Кутна Хора за Кралския спектакъл „Stříbření“  и разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод на български език
 • Слушалки за ползване при пешеходните разходки в Прага и Кутна Хора
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Представител от България по време на екскурзията

 

Цената не включва:                 

 • Разходка с корабче по река Вълтава - 25 лв. / 20 лв. дете 2-11.99 г.
 • Разходка из Тайните кътчета на Храдчани - 45 лв. / 35 лв. дете 6-14.99 г.
 • Екскурзия до Карлови Вари и посещение на  завода за порцелан Thun - 89 лв, за възрастен / 60 лв. за дете 
 • Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
 • Разходи за градски транспорт
 • За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

 

Резервации:

 • Депозит: 350 лв. при записване
 • Доплащане: 31 дена преди датата на пътуване

 

Условия за анулация: 

 • До 31 дена преди датата на пътуване - 100 лв.
 • При по-малко от 30 дни - 100% неустойка

 

Полетно разписание:

Превозвач: Bulgaria air

София – Прага 10:20 – 11:15

Прага – София 16:10 – 19:00

 

Забележка:

 • Минимален брой за провеждане на екскурзията  - 15 човека
 • В случай, че необходимият брой не е събран, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на пътуване
 • Минимален брой за провежане на допълнителните екскурзии - 12 човека.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписание.

 


 

ЕКСКУРЗИИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

 

Класическа обиколка на Прага

включена в цената

Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. Трите двора, през които минава обиколката, са заобиколени от сгради в стил класицизъм, построени през втората половина на XVIII век от Николо Пакаси, придворен архитект на императрица Мария Терезия. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Пред Пражката крепост е площада Храдчани, заобиколен с градски дворци, сред които правят впечатление Шварценберския и Щернберския, които са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към Прага, която ясно подсказва защо се нарича „Градът на стоте кули”.

Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“, пресича река Вълтава по Карловия мост, построен от крал Карел IV., чешки крал и император на Свещената римска империя. Мостът е истинска уникална галерия на открито, тъй като е украсен с 32 монументални статуи от времето на барока. Той е рядко съчетание на отминалите столетия – въплътени в статуите и днешното време, представено от художниците, музикантите и дизайнерите, които предлагат на него творбите си. Обиколката приключва на Староместския площад, който е историческия център, мястото, където се издига Коледната елха, разпъват се коледните и великденските базари, провеждат се исторически въстановки. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ , чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Над площада се издигат две 80 метрови кули на готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век. Нощно време, красиво осветеният площад се превръща в център на градския живот – с примамливо осветени бирарии, улични артисти и туристи.

 

Целодневна екскурзия до Кутна Хора и Костнице Седлец

включена в цената

Кралски спектакъл „Stříbření“ в Кутна Хора с лицензиран екскурзовод на български език

Грандиозно средновековно представление „Stříbření“, връщащо Ви 620 години назад във времето, когато Кутна Хора е на върха на славата си. В продължение на два дни градът приветства чешкия крал и император на Свещената римска империя Вацлав IV, неговата съпруга София Баварска и целия кралски двор. Актьори, облечени в автентични одежди, перфектен сценарий, базиращ се на реални исторически събития, и разбира се декорацията на целия град  ще се грижат за настроението на многобройните си  посетители.

От готическата църква Света Варвара ще се чуват фанфари докато кралското шествие преминава през украсените улички на градчето. Богати миньори ще  посрещат краля, кралицата и тяхната свита, след което крал Вацлав IV официално ще обяви началото на празненствата. В турнири, включващи различни дисциплини като стрелба с лък и фехтовка, ще участват рицари (и техните  верни жребци). Ще видите кралските знаменосци, множество сергии със стоки, ще се насладите на предостатъчно  театрални и музикални представления, народни танци, жонгльори, и ще се възхитите от дресьорите на  различни видове хищни птици и др.

 

Кутна Хора

Кутна Хора е един от красивите градове в Чехия. Историческият център на града с църквата Света Варвара и храм Успение Богородично в Седлец  са включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Градът е основан през XIII век, когато са открити сребърните мини. Крал Вацлав II издава закон за минното дело, с който се установява кралското право върху добива на сребро и сечене на монети, въвежда единна монета и провъзгласява Кутна Хора за център за сечене на монети. Тук, в Монетния двор, под надзора на италиански специалисти, се е сечал известния пражки грош, една от валутите на Централна Европа. До началото на Хуситските войни - XV в., мините осигурявали една трета от всичкото сребро добивано в Европа, а Чехия била най-големият емисионен център в Централна Европа.

Забележителности: готическата църква Света Варвара (ЮНЕСКО), Влашкия (италиански) двор църквата Свети Ян Непомуцки, Църквата Свети Яков, замъкът Храдек, Храм Успение Богородично (ЮНЕСКО), Йезуитския колеж, , Марианската колона (бароков паметник издигнат в чест на Дева Мария с благодарност за края на чумната епидемия) и др.

Сред най-прочутите забележителности на Кутна Хора е църквата Костница Седлец - най-злокобната църква в света „украсена“ от 40 000 човешки скелета. Идеята е на Франтишек Ринт, който от костите и черепите на починалите хора издигнал колони и стълбове, орнаменти по стените и сводовете, свещници, герб на Шварценберг, голям полилей състоящ се от всички кости на човешкото тяло.

Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод на български език, входна такса за Кралското празненство Stříbření.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Препоръчително е за всички екскурзии предварително записване и заплащане. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 15 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. 

Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят и на място, но не са гарантирани свободните места и цената. 

 

Едночасова разходка с корабче по река Вълтава

25 лв. / 20 лв. за дете 2 - 11.99 г.

По време на круиза ще видите историческите забележителности на Прага от друг поглед и ще се насладите на прекрасните гледки от палубата на корабчето.

Цената включва: разходка с корабче и екскурзоводско обслужване на български език.

 

Разходка из Тайните кътчета на Храдчани

45 лв. / 35 лв. дете 6-14.99 г.

Обиколката с лицензиран екскурзовод на български език продължава около 2.5 часа, започва от Валдщейнската барокова градина, изкачва Старите Стълби (Staré zamecké schody) - най-краткия път от Мала Страна до Пражката крепост. Старите стълби са построени през 16 в., дължината им е 230 метра със 121 стъпала. Продължаваме през Южните дворцови градини на Пражката крепост, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към Прага. Стигаме до Храдчанския площад с приказните дворци: Архиепископския – най-известния дворец построен в стил рококо, седалище на пражкия архиепископ;  Шварценбергския – залите на двореца служат за постоянна експозиция на Националната галерия; Щернбергския  - един от най-красивите барокови дворци в Чехия и др. Продължаваме през криволичещите улички с малки къщички на т.н. Нов Свят – едно от най-живописните места в Прага и стигаме до Лоретанския площад. Разглеждаме църквата Лорета известна със своите 27 камбани, които изпълняват чудни мелодии. В ареала на църквата се съхраняват скъпоценни религиозни предмети от 16-18 век, от които най-известна е Диамантената дарохранителница украсена с 6222 диаманта. Покрай Чернинския дворец стигаме до Страховския манастир с бароковата библиотека. Манастирът бил основан през 1140 г. от Норбертинския орден. В манастира се намира една от най-известните библиотеки в Европа, съхраняваща около 200 000 тома старинни книги.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за църквата Лорета и библиотеката на Страховския манастир.

 

Екскурзия до Карлови Вари и посещение на  завода за порцелан Thun

89 лв, за възрастен / 60 лв. за дете 

След закуска в 8.30 отпътуване от хотела за един от най-известните СПА курорти в Европа. Пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод на български език и разглеждане на центъра на Карлови Вари, Колонада, Хотел Пуп и др.

Карлови Вари е най-прочутият курортен и фестивален град на Чехия, градът, в който блаженството на SPA процедурите се поднася с кралски финес от 600 години. Славата си дължи на горещите минерални извори, които са около 200 – най-голямата концентрация на лечебни минерални извори в света. Златният век на Карлови Вари е между 1870 г. и 1914 г. когато е най-модното място за почивка и развлечения, съперничи си единствено със Сейнт Мориц в Швейцария. Тук пристигат императори, царе, шейхове и аристократи, но и аристократи на духа, гении като Бетовен, Бах, Моцарт, Гогол и Тургенев. Това го превръща в сцена на бурен социален и културен живот. Гьоте, посетил курорта 13 пъти, нарича Карлови Вари „шахматната дъска на Европа”. Елегантните колонади, построени през XIX/XX в. са гордостта му и негова запазена марка. Оттук идва и наименованието „Градът на колонадите”. Всеки един от тези проветриви храмове, построени над изворите на лековитата вода, има своя история. Много от тях са в изящния стил ар нуво (сецесион) и са дело на двама виенски архитекти: Ferdinand Fellner и Hermann Helmer.

Свободно време за обяд и пазаруване. 

Посещение на завода за порцелан Thun, който е най-големият чешки производител на порцелан с 220 годишна традиция. При обиколката, която продължава около 40 мин, ще се запознаете с традиционните методи за производство на порцелан.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език и посещение на завода за порцелан Thun.

TripAdvisor  

238. z 667 hotelů v Praze

Отличен
269
Много добър
287
Добър
110
Лош
20
Много лош
20
Разположение
Комфорт
Стаи
Услуги
Цена / качество
Чистота
Super vylet
Krásný hotel v centru S dobrou dostupnosti, úžasné vstřícný a milý personal, čisté utulne pokoje a vynikající snídaně. Rádi se znovu vrátíme pobyt byl krátký , ale stal za to. Využili jsme i... celá recenze s možností překladu
EvaK2749, Praha, Česká republika, 09:43 17.01.2018
skvělý hotel
Hotel v centru města,dostupnosti metra,tramvaje, příjemný personál, bohatá snídaně,pokoje čisté,příjemné povlečení na postelích,doporučujeme a budeme se rádi vracet.Poměr cena / kvalita je... celá recenze s možností překladu
435lucied, Praha, Česká republika, 01:53 11.01.2018
Vánoční pobyt v hotelu Tosca
Při mém letošním, již tradičním, vánočním pobytu v hotelu Tosca mě přivítala vkusně a elegantně vánočně vyzdobená recepce a bar, velmi milý, usměvavý a vstřícný personál pod vedením paní ředitelky... celá recenze s možností překladu
Irene F, České Budějovice, Česká republika, 09:21 15.12.2017

HOTEL TOSCA 3*+

 

 

Местоположение

Хотел Тоска е един от най-добрите тризвездни хотели в Прага. Намира се в историческия квартал Vinohrady в центъра на Прага в непосредствена близост до метростанция Náměstí Míru (линия А).  До Вацлавския площад се стига пеша за 10 минути а историческия център на града е само на 1 спирка с метрото. Разположен в един от най-харесваните райони в Прага, ресторантът на хотела предлага вкусна храна, персоналът е отзивчив а стаите са елегантно обзаведени.

 

Хотел

Хотелът предлага на своите гости ресторант, лоби бар, безжичен интернет, събуждане по телефона, обмяна на валута, пране и гладене, асансьор, сейф, паркинг. 

 

Стаи

Стаите са обзаведени модерно и осигурят максимален комфорт на своите гости. Всяка стая има интернет, телевизор, сейф (срещу заплащане), телефон, голям гардероб, масичка за кафе или работен кът, баня с вана или душ кабина, сешоар, електрическа кана за варене на кафе или чай (срещу заплащане), стаите на петия и шестия етаж имат климатик.

 

Ресторант

Закуската в ресторанта се сервира под формата на бюфет от 7.00 ч. до 10.00 ч. и включва пресни плодове и зеленчуци, богат асортимент от колбаси, сирена, хлебчета, млечни продукти, зърнени храни, сладкиши, топли и студени напитки и др.

Златна Прага и средновековен празник в Кутна Хора

Дестинация: Чехия, Прага, Кутна Хора - Прага

От - до:18.06. (Че) - 21.06. (Не) 2020 (4 дни, 3 нощувки) | Други дати

Транспорт: Самолет / София

Хранене: Закуска

Златна Прага и средновековен празник в Кутна Хора
Клиент:
Име *:
Фамилия *:
E-mail *:
Телефон *:
Улица:
Град:
Пощенски код:
Забележка :
Ако сте регистриран, Влизане в профила
Ако искате да създадете профил, Регистирайте се

Полето е задължително *
Моля, попълнете задължителните полета (обозначени *)
Е-мейл адрес не е правилно!
За да изпратите поръчката си, вие се съгласявате с правилата и условията
Зареждане...